• 1403/01/05 - 12:57
  • تعداد بازدید خبر : 172
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

توصیه های تغذیه ای در ایام روزه داری

دستورالعمل ها و منابع آموزشی دفتر بهبود تغذیه جامعه، معاونت بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

مصرف بیشتر از 8 لیوان آب آشامیدنی سالم و سایر مایعات طبیعی و آب سبزی ها و صیفی ها مانند آب هووی،

آب گوجه فرنگی و آب کرفس که سبب دریافت بیشتر مایعات کالری و تا حدودی فیبر غذایی می شود در فاصله

افطار تا سحر ضمن حفظ ایمنی )به ویژه در شرایط کرونا( بدن را از کم آبی درطول روزه داری حفظ می کند.

مواد خیلی شیرین مانند زولبیا بامیه و گوش فیل حلوا و شله زرد در وعده سحری که سبب افت سریع قندخون

در ساعات اولیه روز می شود مصرف نشود.

مصرف آب زیاد در وعده افطار و همچنین بین صرف غذا سبب اختلال در هضم مواد غذایی می شود.

خوردن غذاهای چرب و شور و هم چنین انواع تنقلات شور انواع کنسروها شورها انواع سوسیس کالباس و سایر

فست فودها سبب تضعیف سیستم ایمنی و ایجاد تشنگی می شود.

توصیه می شود به جای نمک از سبزی های خشک و معطر و محلی برای طعم دار کردن غذا استفاده شود.

بسیاری از افراد از ترس تشنگی درطول روز بعد از صرف سحر به مقدار فراوان آب می نوشند که عوادت صوحی

نیست. توصیه می شود در فاصله افطار تا سحر از صیفی ها و میوه های سرشار از آب مانند کاهو خیار هندوانه

خربزه طالبی و مرکبات و ... استفاده شود.

خرما بهترین ماده غذا برای تامین تدریجی قند خون است. توصیه می شود که در وعده افطار در صورت امکان 3 -

2 عدد خرما مصرف شود. از مصرف بیش از حد خرما نیز مانند سایر شیرینی ها پرهیز شود.

از نوشیدن زیاد چای به خصوص چای پررنگ در وعده سحر اجتناب نمایید زیرا که چای ضمن اینکه باعث افوزایش

دفع ادرار و از دست رفت نمک های معدنی که بدن در طول روز به آن احتیاج دارد می شود.

مصرف مواد غذایی سنگین دیرهضم پرچرب و سرخ شده مانند الویه سیب زمینی سرخ شده پنیر پیتزا انوواع

کوکو و کتلت ها ی چرب به هنگام افطار مناسب نیست.

توصیه می شود از انواع روغن مانند کلزا ذرت سویا کنجد یا روغن آفتابگردان و به مقودار کوم در تهیوه غوذا

استفاده شود و به جای غذاهای چرب و سرخ کرده از غذاهای آب پز و بخارپز بیشتر استفاده شود.

محدود کردن مصرف نمک در وعده ها افطار شام و سحر در این دوران بسیار مهم و کمک کننده اسوت. دریافوت

اضافه نمک بدن را مجبور به واکنش نموده و برای جبران آن لازم است آب ببشتری مصرف شود. توصیه می شود

از حداقل مقدار نمک در تهیه غذاها استفاده شود. این مقدار کم نمک باید از نمک یددار تصفیه شده باشد.

گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان

منبع : دستورالعمل ها و منابع آموزشی دفتر بهبود تغذیه جامعه، معاونت بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

  • گروه خبری : اخبار و تازه های شبکه بهداشت و درمان رودسر,اخباراختصاصی,اطلاعیه ها,گزارش تصویری
  • کد خبر : 120579
کلمات کلیدی
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

تصاویر

آخرین بروز رسانی : 1403/01/05 12:57