• 1402/03/17 - 12:59
  • تعداد بازدید خبر : 445
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه
توصیه های تغذیه ای مقابله با کم آبی بدن در گرما و پیشگیری از گرمازدگی

توصیه های تغذیه ای مقابله با کم آبی بدن در گرما و پیشگیری از گرمازدگی

گرما زدگی را باید جدیگرفت چرا که خطر آسیب به مغز و ارگانهای حیاتی بدن و حتی مرگ را دارد.

  با گرم شدن هوا در فصل تابستا ن و افزایش دمای محیط ، دمای بد ن نیز افزایش می یابد و همراه عرق علاو ه بر آب مقدار زیادی املاح و ویتامین ها از بدن دفع شده که باعث به هم خوردن تعادل الکترولیت های بدن می شود و ممکن است فرد دچار گرمازدگی گردد.گرما زدگی را باید جدیگرفت چرا که خطر آسیب به مغز و ارگانهای حیاتی بدن و حتی مرگ را دارد. فردی که دچار این عارضه می شود علائم شایعی همچون گیجی،حالت تهوع ، بی حالی، رنگ پریدگی، سردرد، تشنگی،تعریق وگرفتگی عضلانی و تپش قلب شدید دارد. 

  1. برای جلوگیری از گرمازدگی حداقل 8 لیوان آب و مایعات در روز بنوشید .
  2. درصورت قرار گرفتن طولانی مدت در گرما نوشیدن آب حاوی چند قطره آبلیمو و کمی نمک در جلوگیری از گرمازدگی موثر است.
  3. درصورت دردسترس بودن،  شربت  به لیمو،  خاکشیروتخم شربتی بهترین نوشیدنی  برای جلوگیری از گرمازدگی است و  عرقیاتی مثل بیدمشک،کاسنی و شاه تره نیز می تواند بسیار مفید باشد.
  4. مایعات  را به تدریج و به آهستگی  میل کنید. همچنین نوشیدنی های خیلی سرد ننوشید.
  5. میوه جات و سبزیجات آبدار مثل هندوانه،  طالبی، خیار ، گوجه فرنگی ، کاهو، توت، آلبالو و گیلاس بدلیل دارا بودن آب فراوان و فیبر نقش مهمی در پیشگیری از کم آبی، یبوست و جبران املاح از دست رفته در اثر تعریق را دارند . 
  6. به جای آب میوه های صنعتی و نوشیدنی های شیرین ، آب میوه های طبیعی استفاده کنید چون هضم قند موجود در آب میوه های صنعتینیاز به دفع آب دارد وباعث کم آبی می شود.
  7. نوشیدنی های کافئین دار مانند چای، قهو ه، نسکافه، نوشیدنی ها ی ورزشی کافئین دار و همچنی ن نوشابه های گاز دار را جایگزین آب نکنیدچون ادرار آور بوده و باعث دفع آب بدن می شو ن . در صورت عادت به چای از چای کمرنگ استفاده کنید.
  8. سوپ های ولرم ، انواع سالادهای خنک از خوردنی های مناسب فصل گرما هستند.
  9. خوردن روزانه یک وعده غذای سرد مثل نان و پنیر کم نمک می تواند رطوبت بدن را حفظ کند.
  10. در سالاد به جای سس از آب لیمو یا سرکه استفاده کنید.
  11. غذا را به تعداد وعده های بیشتری تقسیم کرده و هر بار حجم کم بخورید .
  12. بجای گوشت قرمز، بیشتر غذاهای تهیه شده با مرغ یا حبوبات استفاده کنید .
  13. مصرف غذاهای چرب و سرخ کرده را کاهش دهید.
  14. گرو های سنی مثل کودکان و سالمندان و افراد دچار بیماری های قلبی و ریوی،  فشار خون بالا، دیابت ، چاقی و بیمار یها ی اعصاب و روانبیشتر مستعد  گرمازدگی بوده و در صورت ضرورت خارج شد ن از خانه در مواقع گرما، حتما یک بطری آب یا شربت ها ی خانگی کم شیرین خنک همراه خود داشته باشند.

 

" گروه بهبودتغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان  "

  • گروه خبری : اخبار و تازه های شبکه بهداشت و درمان رودسر,اخباراختصاصی,رویدادها,اطلاعیه ها,گزارش تصویری
  • کد خبر : 105635
کلمات کلیدی
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1402/03/17 12:59