• 1403/01/06 - 08:32
  • تعداد بازدید خبر : 188
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

توصیه های تغذیه ای در سفر نوروزی

  • در هنگام مسافرت به همراه خود یک غذای ساده منزل ببرید یا از رستوران هایی که پروتکل های بهداشتی را رعایت می کنند استفاده  کنید.
  • بعد از  مصرف غذاهای سنگین و چرب و  با معده سنگین  رانندگی نکنید این امر باعث خواب آلودگی شما خواهد شد.
  • از خرید و مصرف  شیر و پنیر فله و تازه خودداری کنید.  این مواد غذائی علاوه بر احتمال آلودگی میکروبی و شیمیایی احتمال انتقال بعضی از بیماری ها نظیر تب مالت و ... را هم دارد.
  • در طول سفر از آب های بسته بندی شده دارای پروانه  ساخت و تاریخ تولید و انقضا استفاده کنید.
  • صرف ماست و دوغ زیاد برای رانندگانی که قصد رانندگی برای مسافت های طولانی را دارند توصیه نمی‌شود.
  • در رستوران ها بهتر است از مصرف سالاد و سبزی خوردن به دلیل عدم  اطمینان از شستشوی صحیح و احتمال وجود آلودگی های انگلی خودداری کنید.
  • برای جلوگیری از کم آبی و یبوست مقادیر مناسبی آب بنوشید.
  • از میوه ها به عنوان میان وعده مناسب استفاده کنید و حتما" قبل از استفاده، آنها را خوب شستشو دهید.
  • در صورت مصرف غذاهای کنسروی، به تاریخ مصرف آن توجه کنید وقبل از مصرف از سلامت آنها اطمینان حاصل کنید، در صورت مشاهده 

 برآمدگــی و  فرورفتگی از مصرف آن ها خودداری کنید، قبل از مصرف حتما آن ها را 20 دقیقه بجوشانید.

  • در صورت مصرف غذا در رستوران ها حتما به ظاهر رستوران، وضعیت کارکنان آن و شرایط بهداشتی و کارت بهداشت کارکنان توجه کنید.
  • غذاهای خشک مثل کتلت و کوکو یا تخم مرغ پخته بهترین غذا در  طول سفر هستند. غذایی که برای بین راه تهیه می کنید نباید آبکی باشد.غذاهای آبکی مثل انواع خورش ها ، سریعتر فاسد می شوند چون میکرب ها و باکتری ها در فضای مایع محیط مناسب تری برای رشد وتکثیر دارند.
  • ساندویچ را از قبل آماده نکنید، زیرا وجود گوجه فرنگی، کاهو یا خیارشور سبب مرطوب شدن ماده اصلی ساندویچ می شود و رشد میکروب ها را سرعت  می بخشد.
  • از مصرف بعضی از مواد غذایی مانند سالاد الویه، همبرگر، کباب کوبیده، پیاز در مکان هایی که  قابل اطمینان نیستند، خودداری کنید.
  • از خرید و مصرف نوشیدنی های محلی مثل آب زرشک، آب آلبالو و ... و هم چنین لواشک، تمبرهندی و آلوچه درصورتی که بسته بندی نشده و کد بهداشتی و پروانه ساخت از وزارت بهداشت ندارند، خودداری کنید.
  • غذاهایی را در رستوران سفارش دهید که سس، ادویه و چاشنی زیاد نداشته باشند. گاهی ممکن است دررستوران ها به غذاهای کهنه و مانده مقدار زیادی سس و چاشنی اضافه کنند که تغییر رنگ و طعم نامطبوع ناشی از فساد غذا مشخص نشود.
  • در رستوران ، حتما همراه با غذایی که میل می کنید، از ماست (کم چرب وپاستوریزه )، لیمو ترش و یا آبلیمو استفاده کنید. با مصرف این ها ،  محیط دستگاه گوارش اسیدی می شود و درنتیجه از رشد وتکثیر میکرب ها دردستگاه گوارش و در نتیجه مسمومیت غذایی جلوگیری می شود.
  • مصرف انواع دسرهای خامه ای در طول سفر توصیه نمی شود چون ممکن است با شیر و خامه پاستوریزه نشده تهیه شده باشد و یا اینکه به علت کهنگی  فاسد شده باشد.
  • یخ را از مراکز مطمئن تهیه نموده و از مصرف یخ‌هایی که در شرایط غیر بهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد می‌شوند خودداری کنید.

 

  • گروه خبری : اخبار و تازه های شبکه بهداشت و درمان رودسر,اخباراختصاصی,اطلاعیه ها,گزارش تصویری
  • کد خبر : 120598
کلمات کلیدی
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

آخرین بروز رسانی : 1403/01/06 08:32