• 1402/09/07 - 12:05
  • تعداد بازدید خبر : 218
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه
نکات تغذیه ای درسرماخوردگی وآنفلوآنزا

نکات تغذیه ای درسرماخوردگی وآنفلوآنزا

داشتن یک تغذیه سالم، متنوع و مناسب یکی از شرایط لازم برای حفاظت از سیستم ایمنی بدن در مبارز ه علیه ویرو سهای سرماخوردگی و آنفلوانزا محسوب میشود و در صورت رعایت توصیه های تغذیه ای می توانید سریعتر این بیماری را پشت سربگذارید

-دریافت مایعات فراوان: به دلیل تعریق و تب، بدن با کم آبی مواجه می شود که این امر می تواند بهبودی را به تعویق بیندازد. بنابراین در این دوران مایعاتی همچون آب ولرم، دمنوش زنجبیل و آویشن، آب ولرم با عسل و لیموترش و آبمیوه ه ای طبیعی همچون آب سیب، آب پرتقال و لیمو شیرین و آب هویج مصرف کنید. البته توجه کنید اگر دچار پرفشاری خون هستید از دمنوش زنجبیل خودداری کنید. در این دوران از مصرف الکل و نوشیدنی ها ی حاوی کافئین مثل قهوه و نسکافه و نوشابه پرهیز کنید،این نوع نوشیدنی ها مدر بوده و منجر به کم آبی بدن شما شده و می تواند شرایط شما را بدتر کند و دوره نقاهت بیماری را افزایش دهند.  

 -خوردن غذای مقوی : بهترین غذاها در این شرایط سوپ به خصوص سوپ مرغ و گوشت است.سوپ مرغ به طور سنتی به عنوان یک غذای مناسب در هنگامبیماری در نظر گرفته می شود. آب سوپ منبع خوبی از مایعات و الکترولیت ها برای جلوگیری از کم آبی بدن است. مرغ پروتئین و روی بدن شما را تامین میکند. همچنین سوپ دارای ویتامینA  به دلیل وجود هویج و ویتامینC  به دلیل وجود کرفس و پیاز و است . توصیه می شود از لیموی تازه یا نارنج به مقدارکم هم در سوپ خود استفاده کنید .

 -مصرف ویتامین A و C : میوه ها و سبزیجات منبع غنی ویتامینC وA  هستند که موجب تقویت سیستم ایمنی به ویژه در هنگام بیماری می شوند. لیمو شیرین، پرتقال، شلغم ، کدو حلوایی و لبو را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید. سیر و پیاز نیز ) به دلیل ویتامین C و سلنیوم( سیستم ایمنی بدن  را تقویتمیکنند. 

 - مصرف پروتئین  : لازم است که به میزان کافی پروتئین مصرف کنید تا آنتی کرهای لازم برای مقابله با عفونتها و بیماریها تولید شود. پروتئینها به ویژهدر گوشت قرمز، ماهی، تخم مرغ و حبوبات وجود دارند. غذاهای دریایی ) از نظر دارا بودن روی و آهن( و  حبوبات )از نظر داشتن آهن و سلنیوم( سیستم ایمنی بدن  را تقویت میکنند.

-خوردن صبحانه:  به دلیل تضعیف سیستم ایمنی باید مواد پروتئینی به منظور تقویت سیستم ایمنی مصرف کنید. تخم مرغ آبپز، عدسی و پنیر با مغزیجاتی مثل بادام، گردوانتخاب های خوبی برای صبحانه هستند.

 -افزایش وعده های غذایی : اگر اشتها ندارید که سه وعد غذایی را میل کنید حتما تعداد و عده های غذایی را زیاد مثلا 6 تا 7 وعده ولی با حجم کم مصرفکنید .

 -عسل را فراموش نکنید: عسل به دلیل وجود آنتی باکتریال های طبیعی می تواند یک ماده غذایی مناسب برای این دوران شما باشد. اگر دچار سرفه هستیداز مصرف شیر، ادویه ها و غذاهای صنعتی و کنسروی خودداری کنید . 

 -مکمل ویتامین D مصرف کنید: ویتامینD  نقش مهمی در کاهش التهاب در بدن دارد. بهتر است در زمان شروع بیماری یک پرل 50 هزار واحدی ویتامینD مصرف کنید. به یاد داشته باشید همه افراد بالای 12 سال باید ماهانه یک پرل 50 هزار واحدی ویتامینD  مصرف کنند. این توصیه در موردکودکان 2 تا 12ساله هر دو ماه یک عدد پرل 50 هزار واحدی ویتامین D و برای کودکان زیر 2 سال استفاده  روزانه قطره AD برحسب توصیه سیستم بهداشتی می باشد .

 -توصیه به مصرف مکمل روی:  مکمل روی منجر به کاهش التهاب و تسریع بهبودی می شود لذا توصیه می شود روزانه تا بهبودی کامل یک عدد مکمل رویمصرف کنید .

" گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان "

   منبع : با استفاده از سایت دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت-مهر1402  

  • گروه خبری : اخبار و تازه های شبکه بهداشت و درمان رودسر,اخباراختصاصی,اطلاعیه ها,گزارش تصویری
  • کد خبر : 115296
کلمات کلیدی
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1402/09/07 12:05